A mikroalgákról mondták

Debra Lynn Dadd, a ’Home Sweet Home’ című sikerkönyv szerzője

A sok napfény és a fotoszintézis biztosítja a Chlorella bőséges tápanyagtartalmát. Mint a mikro algáknak általában, a Chlorellának is kiemelkedően magas a fehérje tartalma, akár 60% is lehet. Mivel növényi fehérjékről van szó, melyek kisebbek és egyszerűbb felépítésűek, ezek a szervezet számára könnyebben emészthetők és jobban hasznosíthatók, mint az állati fehérjék.

A növényi fehérje a szervezet számos pontján tölt be fontos szerepet, többek közt védi az izmok és a szövetek egészségét. Emellett segíti a neurotranszmitterek (pl. szerotonin) termelődését. A fehérje a szervezetben aminosavvá alakul, ami nagyon kevés energia felhasználásával szívódik fel. A Chlorella alga gazdag forrása nemcsak az esszenciális, hanem egyéb létfontosságú aminosavaknak is. Mivel a szervezet önmaga nem tudja előállítani az esszenciális aminosavakat, a kellő mennyiséget táplálkozás során pótolhatjuk.

A Chlorella sejtfala kemény cellulózt tartalmaz, ennek a méregtelenítésben van fontos szerepe. Ez vonzza magához a szervezetben pangó nehézfémeket, mint a kadmium és a higany, majd biztonságosan kivezeti a szervezetből. A chlorella sejtjei nagyjából akkorák, mint az emberi sejtek. A bennük található anyagok májvédő hatással rendelkeznek és erősítik a szervezet ellenállását. Emiatt Japánban már régóta alkalmazzák a környezetszennyeződés káros hatásainak kivédésére.

A chlorella fogyasztásakor megkezdődik a gyógyulásJapán és amerikai kutatások szerint a chlorella kifejezetten hatékony a környezetből származó méreganyagok és a nehézfémek eltávolítására, a fogtömésekhez használt amalgám szanálására is érdemes használni.

A Chlorella legfőbb hatásai:

- lúgtartalma beállítja és megőrzi a szervezet egészséges pH-egyensúlyát
- segíti a vas, a lizin és a cink felszívódását
- klorofill tartalma révén méregteleníti a szervezetet
- megköti a méreganyagokat és a káros szabadgyököket, majd kiválasztja és eltávolítja őket
- összetételének 45-55%-át fehérjék alkotják, 20 vitamin, rengeteg nyomelem és ásványi anyag található benne

A klorella támogatja az immunrendszert és növeli a fehérvérsejtek mennyiségét a szervezetben. Magas vitamintartalmánál fogva a vörösvérsejtek számás is növeli, javítja az artériák tágulását, ami nélkülözhetetlen a megfelelő oxigénellátáshoz és serkenti az anyagcserét.

Rostjai a renyhe bélműködést élénkítik, ezzel megakadályozza, hogy a méreganyagok a belekben pangva betegségeket okozzanak. Éppen ezért a Chlorellat elsősorban méregtelenítéshez, főként a nehézfémeknek a szervezetből való eltávolítására használják.

A klorella emésztőenzimjei között megtalálható a pepszin, melynek a táplálék lebontásában van szerepe. A CGF (Chlorella Growth Factor - Chlorella növekedési faktor) a kutatások szerint képes regenerálni a sejteket és szöveteket.

A chlorella segítségével kezelhetők a fekélyek és a különböző eredetű sérülések. Sejtvédő hatását a stresszel és a szabadgyökökkel szemben is kifejti, szedésével a kellemetlen testszagtól is megszabadít.

A Chlorella lúgosító hatású táplálék, mely szabályozza a szervezet pH-értékét. A test legtöbb pontján a lúgos kémhatás az ideális.

A Chlorella tehát egyszerre alkalmas immunerősítésre, méregtelenítésre, testi és lelki hiánybetegségek kezelésére, a szervezet regenerálására és arra, hogy a szervezet számos pontján helyreállítsuk az egészséges működést.

A Chlorella szuperétel már 3 milliárd éveMivel a Chlorellát szigorúan ellenőrzött, megbízható körülmények között tenyésztik, minősége és tisztasága minden esetben kifogástalan. Idegen anyagok, kórokozók és kontaminánsok nem találhatók benne, ellentétben a külterjes tenyésztéssel, ahol ez gyakran előfordul.

Az így tenyésztett Chlorella tápanyagtartalma mindig egyforma, nem befolyásolják a légköri viszonyok és egyéb körülmények, mint a napsugárzás, hőmérséklet, míg a külterjes tenyésztésnél ez is tényező lehet.

Mivel a Chlorella sejtfalai vékonyak és már a szárítás (spray-dry) során átalakulnak (“szétpattannak”), emészthetőségi százaléka rendkívül magas, eléri a 80%-ot, miközben a feldolgozás során a tápanyagok nem veszítenek értékükből. Mindez annak köszönhető, hogy a Chlorella nem rendelkezik szilárd sejtfallal, ami a tenyésztési körülményeiből adódik, hiszen nincs kitéve szélsőséges időjárási viszonyoknak. Ún. dezintegrációra, vagyis a sejtfal drasztikus lebontására sincs szükség, ez azért előnyös, mert csökkentené a tápanyagtartalmát.
Fontos megjegyezni, hogy a hagyományos módon, dezintegráció nélkül tenyésztett Chlorella nem emészthető az emberi szervezet számára.

Az ilyen módon tenyésztett Chlorella a külterjeshez képest ízletesebb, klorofilltartalma pedig hasonló, amit ragyogó, zöld színe jelez.

Rendelje meg most a csodálatos Chlorella alga kapszulát, és szabaduljon meg minden káros méreganyagtól, melyek komolyan veszélyeztetik az egészségét!

Vissza az előző oldalra Oldal tetejére
Telefonos Rendelés: 70 / 7733 170
Minden jog fenntartva
© 2010