A Chlorella Hatásai

A chlorella számos betegség kezelésben a segítségünkre jöhet.
Az alábbiakban a chlorella alga kiemelt hatóterületeiről olvashat.

Méregtelenítés

A klinikai vizsgálatok és az orvosi kutatások kimutatták, hogy a méreganyagok, mint az arzén, higany, ólom, növényvédő és rovarirtó szerek, kadmium, urán, PCB, radioaktív anyagok, stb. teljesen eltüntethetők az emberi szervezetből. A chlorella sejtfalkötődéssel kapcsolódik a méreganyagokhoz és elnyeli őket, biztonságosan távolítja el őket a szervezetből.

Amint a chlorella bekerül a szervezetbe, természetes kötődést alakít ki a nehézfémekkel, a vegyi anyagokkal és a növényvédő szerekkel, melyek a tápcsatornában találhatók, ahonnan bekerülnek a véráramba, onnan pedig eljutnak a sejtekhez.

Különösen hatékony infraszaunával együtt használva, ha két órával a szaunázás előtt fogyasztjuk. A chlorella így bekerül a bélbe, ahol össze tud kapcsolódni a toxinokkal, melyek a szaunázás során szabadulnak fel. Visszavonhatatlanul megköti a méreganyagokat és biztonságosan kiválasztja őket a székletürítés során.

A chlorella egyedülálló módon úgy van megalkotva, hogy ne alakítson ki kötődést az ásvány anyagokkal, melyekre a szervezetnek a megfelelő működéshez szüksége van. Nem kapcsolódik olyan hasznos ásványokhoz, mint a kálcium, magnézium vagy a cink. A chlorella, mintha tudná, hogy mely fémekre van szüksége a szervezetnek és melyek azok a kémiai anyagok, amiket el kell távolítani.

Oldal tetejére

Cukorbetegség2008-ban a metabolikus szindrómával - olyan tünetegyüttes, melynek hatására a sejtek kevésbé lesznek érzékenyek az inzulinra, tehát a cukorbetegség előfutárának tekinthető - kapcsolatban vizsgálták a chlorella hatásait.

További bizonyítékok támasztják alá azt az elméletet, hogy a chlorella javítja az inzulinérzékenységet, amit egy korábbi tanulmányban kimutattak. Ebben úgy találták, hogy az alga javítja az inzulinérzékenységet és a glükózfelvételt a májban 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő patkányoknál. A szerzők szerint a chlorella hipoglikémás hatásai valószínűleg a májban és a gázlóizomban történő jobb glükózfelvételének tulajdoníthatók. Működése a nem észterezett zsírsavakkal (NEFA) is összefüggésben lehet, mivel az inzulinérzékenységet általában tompítja a megemelkedett NEFA 1-es típusú cukorbetegség esetén.

Oldal tetejére

Magas vérnyomás

Egy két évvel ezelőtt publikált, placebokontrollos, kettős vak kísérlet eredménye szerint a chlorella jelentősen csökkenti a magas-normál és a magas vérnyomás határán lévő vérnyomást. A szerzők szerint hatékony étrend kiegészítő lehet a magas vérnyomás megelőzéséhez, miközben nem okoz mellékhatásokat.

Vérszegénység, fehérje vizelés és ödéma terhes nőknél

A terhességi magas vérnyomás és vérszegénység gyakran jelentkezik és potenciális veszélyt jelent. Az egyik legfőbb kiváltó oka ezeknek a betegségeknek a nők tápláltsági állapota. Tavaly egy tanulmányban megjelent, hogy a chlorella magas folsav, B12-vitamin és vas tartalmánál fogva segíthet mindkét betegség esetén.

A terhesség 12-18 hete között kezdve a fogyasztást, egészen a szülésig napi 6 gramm chlorellat fogyasztottak a vizsgálat során. A chlorellaval kezelt csoportnál jelentősen enyhébb mértékű vérszegénységet figyeltek meg, mint a kontroll csoportnál. Ugyanakkor a terhességi magas vérnyomáshoz kapcsolódó tünetek, mint a fehérje vizelés és az ödéma is kevésbé fordultak elő. Itt a szerzők megjegyzik, hogy “A chlorella táplálék kiegészítő hasznos lehet, mint természetes folsav, B12-vitamin, vas és folsavforrás a terhesség alatt.”

Oldal tetejére

Fibromyalgia (lágyrész-reumatizmus)

Bár az eredmények egyénenként változhatnak, valószínűleg megéri chlorellat fogyasztani fibromyalgia ellen. Egy 2000-ben megjelent tanulmányban két, a kereskedelmi forgalomban elérhető chlorella alapú terméket teszteltek fibromyalgiaban szenvedő betegeken és az általános eredmények szerint a fájdalom intenzitása 22%-kal mérséklődött. Hét betegnél jelentették a fibromyalgia tüneteinek enyhülését, hatnál semmilyen hatást nem tapasztaltak és öten arról számoltak be, hogy a kísérlet során rosszabbodott az állapotuk. Ezt vegye figyelembe, ha úgy dönt, kipróbálja. Valakinek segíthet, de nem biztos, hogy mindenki másnál is működik.

Oldal tetejére

Májrák

Egy 2009-es tanulmányban felfedezték, hogy patkányoknál a chlorella sejthalált (apoptózis) okoz a májban lévő rákos sejteknél, ez pedig arra utal, hogy hasznos lehet a májrák megelőzésében. A szerzők azt a következtetést vonták le, hogy “A tanulmány azt mutatja, hogy a chlorella kemopreventív hatással rendelkezik azáltal, hogy a Bcl-2 expressziójának csökkentésével apoptózist indukál, valamint emeli a kaszpáz 8 expresszióját a hepatocarciogenesises patkányoknál.

Oldal tetejére

Immunerősítés

Tanulmányok kimutatták, hogy a Chlorella forró vizes kivonata stimulálja a makrofág, az interferon, a B- és a T-sejtek termelődését a daganatellenes, antibakteriális és antivirális hatásainak köszönhetően.

A T-sejtek aktívak a vírusokkal és a rákkal szemben is. A B-sejtek pedig a baktériumok ellen hatékonyak. A makrofágok stimulálása fokozza a rákos sejtek pusztulását, az idegen fehérjék és vegyi anyagok eltávolítását. Az interferon egy természetes váladéka a szervezetnek és úgy vélik, hogy a makrofágokat fiziológiailag stimulálja.

A makrofágok stimulációja fokozza a rákos sejtek pusztulását és segít eltávolítani az idegen fehérjéket és vegyi anyagokat. Ez egy nagyon fontos tulajdonsága, mivel a szervezetben csak korlátozott számú makrofág található, amely lehetővé teszi a káros anyagok eltávolítását a vérből. Ez jól szemlélteti a chlorella képességét nemcsak a rák ellen vagy rákmegelőzésben, de egyéb, vírusfertőzéses betegségek ellen is.

Oldal tetejére

Vérfrissítő, Vértisztító

A chlorella sejtjeinek és a vörösvérsejteknek a mérete, valamint a klorofill és hemoglobin jellege nagyon hasonló, ennek révén klinikai körülmények közt kimutatták, hogy a chlorella tonizálja a vért. Innen ered a becenév, “növényi vér”, ahogy a chlorellat emlegetik.

A chlorella javíthatja a májfunkciókat és növeli a szervezet képességét a gombák, baktériumok és mérgek vérből való eltávolítására. A méregtelenítés kulcsonfontosságú a rákellenes küzdelemben.

Oldal tetejére

Öregedés ellen

A chlorella egészségvédő hatásai az öregedés ellen is megmutatkozik. A chlorellaban lévő antioxidánsok megkötik a szabadgyököket, melyek károsíthatják a sejteket és öregíthetik a szervezetet és a bőrt is. A szervezet számos funkciójának tekintetében normalizáló és kiegyensúlyozó hatással rendelkezik, pl. a vércukor vagy a vérnyomás esetében is. Mivel a chlorella elősegíti az új, egészséges sejtek növekedését és regenerálja a sérült sejteket és szövetet, az egyik legjobb öregedés elleni táplálék. Méregtelenítő hatásával és tápanyagtartalmával együtt a chlorella öregedés gátló hatása az egyik legfontosabb előnye, mely egyre nagyobb és nagyobb figyelmet kap.

Magnézium pótlás

A chlorella az egyik leggazdagabb forrása a figyelemreméltó hatásokkal rendelkező magnéziumnak. A magnézium nem kevesebb, mint 300 különböző feladatot lát el a szervezetben. Nélkülözhetetlen a szívműködéshez, az immunrendszer működéséhez, a vérnyomás és a vércukor szabályozásához, a stroke megelőzéséhez, az izmok erősítéséhez és egyben ellazulásához is. Létfontosságú az energia termelődéséhez. Biztosítja a mentális egészséget, enyhíti a PMS-t és csökkenti az asztmás rohamokat. Enélkül az ásványi anyag nélkül a szervezet egyetlen sejtje sem tudna működni.

Oldal tetejére

EmésztésA chlorella tartalmaz enzimeket, mint a két emésztőenzim, a klorofilláz és a pepszin. Az enzimek a szervezetben számos fontos feladatot látnak el. A chlorellában rengeteg különböző típusú enzim található, melyekre a szervezetnek szüksége van.

A chlorella segíthet a gyomor-bél traktus gyógyításában, fekélyek, vastagbélgyulladás, Chron-betegség és diverticulosis ellen, ha az étrendünk részévé tesszük. Állatkísérletek során kimutatták, hogy a chlorella hatékony a fekélyek gyógyításában is. Azt is megállapították, hogy elősegíti a hasznos baktériumok növekedését, melyek alapvetően fontosak az egészséges emésztéshez.

Oldal tetejére

Feltáplálás

A spirulinát felhasználják az Egészségügyi Világszervezet (WHO) élelmezési programjában a fejletlen országokban élő alultáplált gyermekeknél és a WHO szerint napi egy gramm spirulina már biztosítja a kellő mennyiségű béta-karotint, mely csökkentheti a Bitot-féle foltok (A-vitaminhiány okozta vakság) előfordulási esélyét. A spirulina kitűnő fehérjeforrás, bár a nyugati étrend már így is több mint elegendő mennyiségben tartalmaz fehérjét.

Oldal tetejére

Testsúly

Az egyik oka, amiért a chlorella és a spirulina hatékony a súlyszabályozásban, hogy serkentik a bélmozgást. A súlygyarapodás és elhízás egyik leggyakoribb oka a lassú emésztés. Amikor az emésztőrendszer megfelelően működik, a szervezet hatékonyan tudja eltávolítani a felesleges anyagokat, amelyek a nem kívánt súlygyarapodást idézik elő. A chlorella és a spirulina hatásai a bélmozgásra elősegíthetik a belek megtisztulását, ami nagyon fontos ebben a folyamatban.

Oldal tetejére

Lúgosítás

Zöld növényeket a pH-érték kiegyensúlyozásához is használhatunk.

A chlorella pH-értéke 7-es, többé-kevésbé annyi, mint a tiszta vízé. A zöld növényekből készült étrend kiegészítők sok ásványi anyagot tartalmaznak, melyeket a puffer és a savas rendszer használ fel. A lúgosító hatású táplálékok összefüggésbe hozhatók a csonterősséggel, az immunerősítéssel, a veseműködéssel, a magasabb energiaszinttel és az allergiás reakciók mérséklődésével.

Oldal tetejére

Terhesség alatt

A chlorella nagy mennyiségben tartalmaz természetes folsavat, mely létfontosságú a terhesség során - írja a HealthyFellow.com. B12-vitamint és vasat is tartalmaz, mely szintén előnyös a várandós nőknek. A japán Saisekei Nara Kórházban készült tanulmány szerint a chlorella csökkentheti a vérszegénység kockázatát várandós nőknél alkalmazva.
A Shiro Nakamo vezette kísérletet a “Chemistry and Materials Science”-ben publikálták. Bár a folsav szedését általában javasolják a terhesség alatt, konzultáljon orvosával, mielőtt elkezdené használni a chlorellat.

Oldal tetejére

IBS

A chlorella előnyei magukban foglalják egyebek közt az emésztőrendszer működésének fellendítését, az irritábilis bél szindróma tüneteinek csökkentését. Elősegíti a bélben a hasznos baktériumok termelődését és felszívja az emésztőrendszerben lévő méreganyagokat. Ösztönzi továbbá a rendszeres kiválasztást az ételeknek a bélrendszeren való átjuttatásával és megtisztítja a beleket, hogy megelőzze a mérgek felszívódását.

Rendelje meg most a minősített Chlorella alga tablettát, és élvezze ki Ön is számtalan egészségmegőrző és méregtelenítő hatását!

Vissza az előző oldalra Oldal tetejére
Telefonos Rendelés: 70 / 7733 170
Minden jog fenntartva
© 2010
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók